Η SKePSIS στην Κύπρο – Δημόσια Διαβούλευση του Δήμου Λεμεσσού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6.11.2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ 2020
Δημιουργικός διάλογος για τις παρεμβάσεις στις δυτικές συνοικίες

Μέσα σε πνεύμα ανοικτού διαλόγου και με μαζική συμμετοχή πολιτών και φορέων της Λεμεσού πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια διαβούλευση του Δήμου Λεμεσού με θέμα τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στις δυτικές συνοικίες Αρναούτ, Τσιφλικούδια, Άγιος Αντώνιος, Άγιος Ιωάννης και Τζαμί Τζετίτ.
10402774_869928493047884_6888966703547013940_n
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος τόνισε ότι η υλοποίηση δράσεων και έργων για τη συγκεκριμένη περιοχή κρίνεται επιτακτική, ούτως ώστε να δοθούν λύσεις στα ζητήματα κοινωνικής συνοχής, απασχόλησης και ποιότητας ζωής που την υποβαθμίζουν. Γι’ αυτό  ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου της ΕΕ 2014-2020, αλλά και από άλλα προγράμματα που είναι δυνατόν να δώσουν χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια ο Δρ. Ράλλης Γκέκας, οικονομολόγος και ειδικός συνεργάτης του Δήμου Λεμεσού παρουσίασε τη μελέτη του για τη στρατηγική ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης στις δυτικές συνοικίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνέχιση της διαβούλευσης και τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου διαλόγου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά στους δείκτες της περιοχής που καταδεικνύουν ότι η ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να είναι έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση και εκμετάλλευση των τριών δημοτικών πολυκατοικιών, πράσινο περίπατο σε ιστορικά, θρησκευτικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, ανάπλαση πλατειών, θαλάσσια συγκοινωνία, δημιουργία κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και κοινωνικών επιχειρήσεων για τόνωση της ανάπτυξης στην περιοχή.

Ακολούθησε η ομιλία του Γιάννη Αρμεύτη, αρχιτέκτονα και προέδρου της επιτροπής ανάπτυξης του Δήμου Λεμεσού. Ο κ. Αρμεύτης παρουσίασε αεροφωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής αλλά και της περιοχής μελέτης, καθώς και χάρτες που επιβεβαίωναν την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια  του Δήμου με σωρεία τοποθετήσεων και εισηγήσεων, θέτοντας τη βάση για συνέχιση της δημόσιας διαβούλευσης.

Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μπορούν να συνεχίσουν να αποστέλλονται στο email eksipiretisi@limassolmunicipal.com.cy και στην ιστοσελίδα www.2014.renewedlimassol.com.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *